Lokale Omroep Echt - Susteren

Loterij hulphondenschool

Hulphondenschool De CLiCK probeert in Echt-Susteren 1.111 euro bij elkaar te krijgen middels een loterij.

© RomkeWijmenga
© RomkeWijmenga

Niet alleen mensen met een zichtbare beperking kunnen heel veel baat hebben bij een hulphond.

Denk aan bijvoorbeeld mensen met epilepsie, HMS/EDS, whiplash, ptss (post-traumatische stress stoornis), angststoornis of autisme. Ook voor hen kan een hulphond het verschil maken tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid.

Hulphondenschool De CLiCK leidt honden op door het hele land, ook in Echt-Susteren, en onderscheidt zich doordat zij samen met de deelnemer (degene met een beperking) de hond opleidt.

De CLiCK werkt al sinds 1998 op de manier en deze teamtraining heeft veel voordelen:

  • de hond leert vanaf dag 1 werken in de thuissituatie en hoeft geen omschakeling te maken
  • een hond werkt het best samen met degene met wie hij het leerproces heeft doorgemaakt
  • de deelnemer beslist zelf welke vaardigheden de hond leert
  • de deelnemer bouwt een hechte band op met de hond
  • de deelnemer kan zonodig na het examen de hond zelf nieuwe vaardigheden aanleren wanneer de situatie verandert of verslechtert; uiteraard helpt de school als dat nodig of wenselijk is.

Als er al een bijdrage geleverd wordt door de zorgverzekeraar is dat meestal maar de helft van wat een opleiding daadwerkelijk kost.

De CliCK hoopt extra bijdragen te verkrijgen door het houden van een loterij.

Er zijn bijna 100 prijzen tussen de 10,00 euro en 75,00 euro, bijvoorbeeld een overnachting aan zee, een paramotorvlucht rondom Echt en een fotoshoot; meer info hierover ook op de hierna genoemde Facebook-pagina.

De lotenverkoop is van 1 mei t/m 21 mei. Loten kunnen gekocht worden á 2,50 euro bij Pets Place, Friture Bie Miep en via de Facebookpagina Loterij hulphondenschool De Click.

Op 22 mei zal de trekking plaatsvinden door iemand van De CLiCK en vanaf 20.00 uur zullen de prijzen bekend worden gemaakt op facebook, alsook in het Echter Waekblaad.

De prijzen kunnen vanaf 23 mei opgehaald worden bij Pets Place in Echt.