Lokale Omroep Echt - Susteren

Pergamijn en het Equipe van Mont Ventoux

Op 16 juni gaan negen fietsers die hun thuis vinden bij Stichting Pergamijn, deelnemen aan de beklimming van de Mont Ventoux.

© Stichting Pergamijn
© Stichting Pergamijn

Equipe Mont Ventoux is een initiatief van Koraal Groep, waarbij jaarlijks zo’n 400 jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking de uitdaging van de Mont Ventoux aangaan.

Stichting Pergamijn sluit dit jaar voor de tweede keer aan.

Inge van Pol, coördinator dagbesteding bij Pergamijn:

‘Het is een evenement waarbij de deelnemers werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.’

‘De fietsers van dit bijzondere peloton presteren op veel gebieden op de top van hun kunnen. De deelnemers coachen elkaar, werken samen als een team en leren veel nieuwe mensen kennen. Gedurende een half jaar bereiden zij zich voor op wat de rit van hun leven belooft te worden.’

Het gaat dus kennelijk om veel meer dan alleen het neerzetten van een sportieve prestatie.

Tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke beklimming krijgen de deelnemers steun van hun buddies: vrijwilligers die o.a. meefietsen en de fietsen onderhouden.

Daar de kosten voor het fietsmateriaal, de reis naar Frankrijk en het verblijf aldaar niet uit het reguliere budget van Pergamijn betaald mogen worden, heeft een aantal sponsoren zich aan het initiatief verbonden.

Bedrijven en particulieren die team Pergamijn mee een duwtje in de rug willen geven, kunnen alsnog een bijdrage leveren.

Meer informatie over doneren, sponsoren, de deelnemers en Equipe Mont Ventoux is te vinden op: www.montventoux-pergamijn.org.