Lokale Omroep Echt - Susteren

Jongeren als hulpboswachter in De Meinweg

Jongeren van 12 tot 14 jaar oud, uit de regio van Nationaal Park De Meinweg, kunnen als ‘Junior Ranger’ met boswachters mee de natuur in.

Deze Junior Rangers zijn jongeren die geïnteresseerd zijn in de natuur, en het nut en het moois van het nationaal park willen uitdragen; zij kunnen ook hun voordeel halen uit zomerkampen en Europese en Caribische contacten.

De eerste bijeenkomst op 14 mei j.l.

De eerste introductie voor potentiële Junior Rangers in Nationaal Park De Meinweg, was op 14 mei, in brasserie en bezoekerscentrum de Boshut.

De ochtend begon met een presentatie door Harry van den Broek van het IVN, voor de jongeren, ouders en begeleiders.

Boswachter Robbert Ouwerkerk van Staatsbosbeheer nam daarna de jongeren in zijn auto mee naar het vertrekpunt van een wandeling, ook langs plekken waar normale bezoekers niet zo snel zouden komen.

Er werden sporen van wilde zwijnen en reeën ontdekt, twee bekende grote grazers van Nationaal Park De Meinweg.

© IVN
© IVN

Junior Ranger-begeleidster Rianne Keijzer zette de jongeren aan tot het gericht kijken en zoeken in de natuur. Hierdoor kwamen de jongeren oog in oog te staan met een GLADDE SLANG, een niet-giftige slang die zich niet gemakkelijk laat zien.

Ook het beheer, de organisatie en de flora & fauna van het nationaal park kwamen gedurende de ochtend aan bod.

Volgende bijeenkomst: 18 juni.

De volgende introductie voor jongeren die geïnteresseerd zij in de Junior Rangers Nationaal Park De Meinweg, is op zaterdag 18 juni van 09.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden kan door naam, geboortedatum, adres, postcode en woonplaats te mailen naar: h.van.den.broek@ivn.nl