Lokale Omroep Echt - Susteren

15-jarige Abdullah Mazmahor is weer terecht

De sinds vrijdag vermiste Abdullah (15) is terecht. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Zondag werd een Amber Alert verspreid voor de vermissing.

Archieffoto: LOES ACTUEEL – Riny

De afgelopen dagen werd onafgebroken onderzoek gedaan. Samen met familie en betrokken burgers werden veel locaties doorzocht. Zowel in Schiedam en omgeving als in Zoetermeer, waar hij op school zat. Afgelopen weekend kreeg de politie het voor elkaar om, ondanks de strenge eisen, toch een Amber Alert te verzenden.

Dat zorgde voor een explosieve toename van het aantal tips vanuit het hele land over plekken waar de jongen zou kunnen zijn of gezien zou zijn. Ook het tuinhuizencomplex Vijfsluizen had continue de aandacht van de zoekacties en dankzij het doorzettingsvermogen van alle betrokkenen werd Abdullah maandagmiddag op het complex aangetroffen. Het is onduidelijk waar Abdullah sinds vrijdag zijn tijd heeft doorgebracht.

De jongen maakt het naar omstandigheden goed. Hij wordt nagekeken door ambulancepersoneel. De komende uren geeft de politie hem en zijn familie rust en krijgt hij de zorg die hij nodig heeft. Op een later moment gaan we met hem in gesprek over wat hem deed aanzetten tot weglopen.

De politie wil iedereen bedanken voor hun betrokkenheid en inzet. Chef Opsporing Remzi Evsen: “Dankzij de vele tips, aanhoudende inzet en betrokkenheid is Abdullah gevonden. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Daar zijn we ontzettend blij mee. Het was de afgelopen dagen erg koud. Gelukkig kan zijn familie hem weer in hun armen sluiten.


LEES OOK:

Amber Alert voor vermiste 15-jarige jongen