Lokale Omroep Echt - Susteren

Actief vrijwilliger Harrie Houben krijgt Koninklijke onderscheiding

Harrie Houben (65) uit Susteren verricht al jarenlang vrijwilligerswerk. Tijdens de traditionele lintjesregen werd hij door burgemeester Jos Hessels benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Houben is actief als bestuurslid en collectant van de afdeling Susteren van de KWF Kankerbestrijding (vanaf 1982), als buddy bij Buddyzorg Limburg (vanaf 1992), als vrijwilliger bij de Stichting Thuiszorg Centrale De Brug (vanaf 2001) en het hospice Mariaveld Susteren (vanaf 2013). In het verleden verrichtte Houben de nodige hand- en spandiensten bij de plaatselijke zwemvereniging en de badmintonclub in Roosteren. Ook werkte hij kortstondig bij St. Anna in Heel.

Toen decorandus in 2016 gezondheidsproblemen kreeg, heeft hij een aantal van zijn vrijwilligersactiviteiten op een laag pitje moeten zetten. Met zijn vrijwilligerswerk in het hospice en de collecte voor het Kankerfonds is hij echter gewoon doorgegaan. Ook is hij steeds aanwezig geweest bij de verschillende (scholings-)bijeenkomsten.

Nu het iets beter gaat met Harrie Houben, heeft hij aangegeven om ook zijn andere werkzaamheden weer langzaam op te gaan pakken.

Foto: Frans Kessels/LOES
Foto: Frans Kessels/LOES
Foto: Frans Kessels/LOES