Lokale Omroep Echt - Susteren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fietsverkeersexamen in Sittard-Geleen-Born

16 mei

Op 15, 16, 17 en 24 mei is het weer tijd voor het fietsverkeersexamen in de Westelijke Mijnstreek.

In 2016 raakten naar schatting van het Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) 21.400 personen ernstig gewond in het verkeer. Daarmee is het aantal verkeersgewonden het hoogste sinds 1993, het eerste jaar dat het aantal ernstig verkeersgewonden is bepaald.

Er vallen relatief veel ernstig gewonden onder jongeren (15-19 jaar) en onder mensen van 45 jaar en ouder. Opvallend is het stijgend aantal ongelukken waar fietsers bij betrokken zijn. Twee weken geleden werd hier nog op gewezen door Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Met deze wetenschap in het achterhoofd, organiseert de VVN afdeling Sittard-Geleen-Born ook dit jaar het jaarlijks fietsexamen voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Meer dan 45 vrijwilligers bemannen op 15, 16, 17 en 24 mei de controleposten langs de verschillende examenroutes in Sittard, Geleen en Born. Zij zien toe op een goed verloop van het examen en letten daarbij speciaal op of de verkeersveiligheidsregels goed worden toegepast. Zo worden de fietsen voor het examen gekeurd of alles in orde is.

Hierna fietsen circa 800 kinderen de aparte examenroutes waarin men te maken krijgt met verschillende verkeerssituaties en behendigheidsproeven. Volgens Frans van Montfoort, voorzitter van de VVN afdeling Sittard-Geleen-Born, onderstreept het bericht van het SWOV het belang van het praktijkgedeelte van het fietsexamen en zet de VVN-afdeling zich ook dit jaar in voor een goed en veilig verloop van deze examens. Daarbij wordt er bij het uitzetten van de examenroutes goed samengewerkt met de politie en de gemeente Sittard-Geleen.

Gegevens

Datum:
16 mei
Evenement Categorieën:
,