Lokale Omroep Echt - Susteren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kindercollege over droomkastelen (Roermond)

19 oktober 2017 van 11:00-12:00

Gratis

Speciaal voor (groot)ouders en (klein)kinderen organiseert het Cuypershuis op donderdag 19 oktober tussen 11 en 12 uur een kindercollege over droomkastelen. Drs. Ineke Beeling (van HOVO Zuyd) komt vertellen over onder andere de kastelen in hedendaagse verhalen als Doornroosje en Harry Potter. Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmelden via museum@roermond.nl. 

Het Kasteel van Doornroosje en Kasteel Zweinstein van Harry Potter bestaan echt! Kom luisteren, kijken, meemaken en griezelen. En ontdek waarom deze kastelen zo sprookjesachtig en soms een beetje eng zijn gebouwd. Architect Pierre Cuypers liet bijvoorbeeld in Kasteel de Haar scherpe punten aan het plafond maken als spokenvangers. Heel handig, zo kon je namelijk rustig slapen op een kasteel.

Wonen in een kasteel

Van menukaarten, meubelstukken, koffiekopjes tot de lavabokast van een badkamer, de tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’ laat een glimp van deze rijk gedecoreerde interieurs zien. De neogotische voorwerpen komen uit kastelen in Nederland en België en uit privé of museale collecties. In ‘The Old Curiosity Shop’ wordt getoond hoe het droombeeld van het ridderkasteel voortleeft in de hedendaagse media. 

Kindercollege over droomkastelen

Ontdek meer over de droomkastelen in je leesboeken 

Donderdag 19 oktober van 11 – 12 uur 

De toegang tot het Kindercollege in het Cuypershuis is gratis. Na afloop wordt gezamenlijk de expositie ‘Kastelen om van te dromen – Kasteel de Haar in internationaal perspectief’ bezocht.

Van te voren aanmelden kan via museum@roermond.nl.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2017
Tijd:
11:00-12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Cuypershuis
Pierre Cuypersstraat 1
Roermond, 6041 XG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0475 – 359102
Website:
www.cuypershuisroermond.nl