Lokale Omroep Echt - Susteren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open dag AZC Echt

23 september 2017 van 12:00-16:00

Wij willen u van harte uitnodigen voor de Open azc dag op zaterdag 23 september van 12.00 – 16.00 uur. De Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Overal worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners, de medewerkers en het leven op een azc. 

Bijzondere ontmoetingen

Ontmoeting staat centraal. Op veel opvanglocaties lopen bewoners rond met een koffierugzak om een ‘bakkie’ te doen met bezoekers. Ook in het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst.

Uitnodiging

Wij nodigen u graag uit om 23 september aanwezig te zijn bij het azc bij u in de buurt om een indruk te krijgen van de activiteiten en de werkzaamheden op de locatie en om kennis te maken met de bewoners en medewerkers.

Website

Op de www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de landelijke Open azc dag. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van al het nieuws en de activiteiten rondom de open dag kunnen zich via de website hiervoor aanmelden. Ook is er op de website een overzicht beschikbaar van de deelnemende asielopvanglocaties en de programma’s.

Gegevens

Datum:
23 september 2017
Tijd:
12:00-16:00