Lokale Omroep Echt - Susteren

Beleef dag van Nationaal Park De Meinweg

In heel Europa wordt jaarlijks rond 24 mei de ‘Dag van het nationaal park’ gevierd. In het Nationaal Park de Meinweg kunnen bezoekers zondag 27 mei gratis genieten van de prachtige natuur en cultuur die nationaal park regio De Meinweg rijk is.

Met een wandelexcursie in de ochtend rondom Vlodrop Station, een fietstocht rondom de Liberation-route in het begin van de middag vanuit De Boshut en ter afsluiting genieten op het terras bij de klanken van een sfeervolle gezellige band. Voor ieder wat wils rondom het Europese thema ‘cultuurhistorie het zit in onze natuur’.

Zondagochtend kan deelgenomen worden aan een rustige wandelexcursie die start om 9.30 uur bij de parkeerplaats van Vlodrop Station (Station 22, 6063 NP Vlodrop). In 2 uur neemt de IVN Natuurgids u mee door prachtige bossen, over en langs meanderende beekjes en cultuurhistorische elementen die verscholen liggen in het glooiende landschap. De excursie is geschikt voor jong en oud. Voor rolstoelers is deze excursie helaas niet geschikt.

Zondagmiddag start om 12.00 uur de 3 uur durende fietsroute onder leiding van een VVV Midden-Limburg-gids vanaf bezoekerscentrum De Boshut (Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch). Zij neemt u mee om kennis te maken met de elementen van de Liberation Route in de Meinweg-regio.

Bij de zogenaamde luisterplekken wordt gestopt om te luisteren naar hoorspelen over de indrukwekkende belevenissen van één of meer personen tijdens de laatste oorlogsjaren in deze Nederlands-Duitse grensstreek. Er wordt gefietst in het tempo van de langzaamste fietser.

Ook kunt u op eigen gelegenheid kennismaken van de cultuurhistorie van Nationaal Park De Meinweg. De bomenkunstroute bestaat uit twintig prachtige houtsculpturen die ieder iets verbeelden van de kenmerkende natuur en cultuur van Nationaal Park de Meinweg.

Via de IZI-travel app kunt u de route zelfstandig lopen. Het bijbehorende boekwerkje is zondag voor slechts 2,50 euro (in plaats van 6,95 euro) verkrijgbaar bij het VVV informatiepunt in de Boshut waar ook de route start.

Vanaf 15.00 uur kunt u genieten van sfeer, muziek en veel plezier op het terras van Bosbrasserie De Boshut (Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch). De van ‘Big Band Beeg’ uit Grevenbicht speelt met 20 man sterk heerlijke muziek afgewisseld met lounge muziek van een dj, een echte Lazy Sunday op de Boshut.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.np-demeinweg.nl of bel tijdens kantoortijden naar IVN Limburg 0475-386460.