Lokale Omroep Echt - Susteren

Belinfante Strijkkwartet verzorgt laatste koffieconcert van Kunstkring Echt

Zondag 22 april vindt het laatste koffieconcert plaats van Kunstkring Echt van dit seizoen. Het concert wordt verzorgd door het Belinfante Strijkkwartet.

Foto: Kunstkring Echt

Dit kwartet ontleent zijn naam aan de eerste vrouwelijke dirigente in Europa: Frieda Belinfante, celliste en grote bron van inspiratie voor veel musici. Het kwartet bestaat uit twee Nederlandse leden: de violisten Olivia Doflein en Sophie Vroegop en twee Spaanse musici: Xaquin Carro Cribeiro (viool) en Pau Marquès i Oleo (cello).

Ze gaan een schitterend programma met werken van traditioneel bekende en moderne componisten uitvoeren.

Olivia Doflein bezocht het prestigieuze Royal College of Music in Londen waar ze in 2014 afstudeerde. Ze trad onder meer op in het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en in de Wigmore Hall in Londen. Olivia bespeelt een viool uit 1797.

Sophie Vroegop studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze won diverse prijzen tijdens kamermuziekconcoursen in Amsterdam en St Andrews ( Schotland). Recentelijk nog volgde ze masterclasses bij internationaal bekende violisten.

Xaquin Carro Cribeiro studeerde eerst viool in Spanje en later aan het conservatorium in Utrecht. Hij trad met verschillende orkesten in Spanje op zoals het Jeugdorkest en het Philharmonisch Orkest van Galicië en het Nationaal Jeugdorkest van Spanje.

De cellist Pau Marquès i Oleo is geboren op Menorca en studeerde aan de conservatoria van Barcelona en Utrecht. Hij is in essentie een kamermusicus en lid van verschillende ensembles. Zijn interesse ligt vooral bij de hedendaagse muziek.

Het slotconcert vindt zoals gebruikelijk plaats in C. C. Pius X aan de Mussenstraat 6 in Echt. Aanvangstijd: 11.30 uur. De entreeprijs bedraagt 10,00 euro (inclusief consumptie), kinderen hebben gratis toegang.