Lokale Omroep Echt - Susteren

Bijzondere vertoning Filmhuis De Domijnen: klanken van oorsprong

Zondag 10 en woensdag 20 juni is er een bijzondere vertoning in Filmhuis De Domijnen: Klanken van Oorsprong. De film neemt je mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten.

Foto: De Domijnen

Deze muzikale documentaire is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit.

Nederlands-Indische bands als ‘The Tielman Brothers’ en ‘The Crazy Rockers’ wisten in de jaren zestig dolenthousiaste Nederlandse jeugdigen aan zich te binden die een grote honger hadden naar rock ‘n roll muziek.

Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen.

Afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal van zowel muziekoptredens als uit het koloniale tijdperk. Verhalen en muziek maken voelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last én inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

Zondag 10 juni organiseert De Domijnen een speciale avond waarbij er in de pauze Indische hapjes worden geserveerd door Toko Bopp uit Geleen. Daarom geldt op deze avond een verhoogde entreeprijs. Woensdag 20 juni is regisseuse Hetty Naaijkens-Retel Helmrich aanwezig bij de vertoning van de film voor een Q&A.