Lokale Omroep Echt - Susteren

Boerebroelof in Slek

Dinsdag 13 februari vindt de boerebroelof plaats in Slek. Het motto is dit jaar: boerebroelof en vastelaovendj vier je samen met respect voor traditie en gebruiken.

Traditie achter de boerenbruiloft was het feit dat begin vorige eeuw de boeren, ze werden toen gezien als een lage sociale klasse, één dag per jaar de ‘baas’ waren in veel gemeenten van onze provincie. Dit vierden ze met een trouwerij als teken van vruchtbaarheid en een nieuw begin. Dit als verwijzing naar Pasen die een eind maakt aan de vastentijd die op Aswoensdag begint.

Inmiddels zijn de boeren van toen agrariërs geworden met prachtige bedrijven die bijdragen aan het economisch welzijn van ons Limburg. De traditie van de boerebroelof is echter gebleven. Op dinsdag 13 februari zal dit spel weer gespeeld worden in het ‘gemeentehoes’ in ’t Slekkerhoes in Slek. Om 13.45 uur wordt de bruidegom met een verrassend vervoersmiddel opgehaald op de Brugweg in Pey en de ouders en bruidskinderen in een schitterend gerestaureerde automobiel.

Aansluitend wordt de bruid om 14.15 uur opgehaald in Slek. De stoet arriveert om 14.30 uur bij de trouwzaal van het ‘gemeentehoes’ in ‘t Slekkerhoes. Daar zal het boerebroedspaar muzikaal worden ontvangen door veteranenkorps De Oude Garde Slek en de Slekkerluuj met prachtige muziek laten weten dat het feest kan beginnen. De plechtige ‘trouwerij’ begint om klokslag 15.30 uur. De uitgebreide receptie begint om 16.00 uur.

Om circa 17.00 uur gaan de beentjes van de vloer en kan het bruiloftsfeest losbarsten. Tijdens de receptie en het bruiloftsfeest zullen de eetbare cadeaus bereid worden om als lekkere snacks geserveerd te worden aan de aanwezige bruiloftsgasten.

Maar voor het feest kan beginnen moet natuurlijk de ‘verbintenis’ van het bruidspaar 2017 ontbonden worden, namelijk: Bruid Grasiella Savelkoul en Bruidegom Bas Kling. Geen trouwerie zonder officiële verplichtingen. Hiervoor staon garant; trouwamtenieër Marianne Meeuwissen, sjriever Michel van Cruchten, ceremoniemeister Robert Feller en veldjwachter Theo Boonen.

Foto: Robert Feller

Broedspaar 2018
Jeannette Gerarda Louisa Schreurs. Dochter van Louis Van Graad en Antje vanne Kits gaat dan trouwen met Karel Wilhelmina Marie Janssen. Zoon van Karel Van Pietjes vanne Boom en vanne Kessel vanne Slek van Churchill mit de sigaar vanne Swita Bar

Ouders van de bruid zijn Miranda Jennissen en Theo Schlichers . Ouders van de broedegom zijn Sabine Gomersall en Joep Vullers.
Getuge van de broed is Jose Verheijen en van de broedegom Theo Peulen.
Hun broedskènjer zijn Taylor Morgan en Daisy Gomersall.


Al het nieuws over de Vastelaovend in Echt-Susteren