Lokale Omroep Echt - Susteren

Bomvolle vastelaovesdagen in Koningsbosch

Met de vastelaovesdagen voor de deur presenteert CV de Papegaai Koningsbosch haar carnavalsprogramma.

Foto: Emotions vakfotografie, Koningsbosch

Vrijdag 9 februari
’s Morgens zal Prins Dennis I een bezoek brengen aan Peuterspeelgroep ‘Op de Wip’ en later op de dag aan basisschool ’t Keuningshöfke, om daar met Jeugdprins Ruben I en Jeugdprinses Joli samen met de Poeteköpkes de vastelaovend te vieren.

Later op de avond wordt er een bezoek gebracht aan het vastelaovesbal in Café Op de Boom gelegen aan het Spaanshuisken.

Zaterdag 10 februari
’s Middags zullen Prins Dennis I en zijn wijze Raad deelnemen aan de kinderoptocht met aansluitend de kindercarnavalsmiddig die gehouden wordt in café de Boesjer.

’s Avonds, na het bezoeken van de receptie van CV De Aester Sjaelen Uul, brengen Prins Dennis I en de wijze Raad van 11 een bezoek aan het Mòmmebal in café de Boesjer. Het Mòmmebal wordt georganiseerd door Zaate Hermenie Dikke Neut.

Zondag 11 februari
De leden van de carnavalsvereniging zullen deze zondag geheel besteden aan het bezoeken van alle zieken en 80-plussers en hun een fruitschaal aanbieden.

Maandag 12 februari
Om 14.11 uur zal bij het carnavalsmonument, gelegen aan het Koningsplein, de grote carnavalsoptocht van start gaan. De optochtroute is als volgt: vertrek vanaf het Koningsplein via Op de Driessen, Haverterstraat, Kerkstraat, Molenweg, Koestraat, Haverterstraat, Kerkstraat, Prinsenbaan, Op de Driessen terug naar het Koningsplein.

Vanaf 10.00 uur kunnen de deelnemers aan de optocht hun optochtnummer ophalen bij Cafe de Boesjer. Na de optocht zullen Prins Andy II en zijn gevolg een bezoek brengen aan café de Boesjer en café ’t Pintje. De carnavalsvereniging verzoekt u vriendelijk om deze dag het Koningsplein en de straten rondom het Koningsplein vrij te houden van auto’s, zodat de deelnemers zich hier kunnen opstellen. Verder vraagt de organisatie om langs de optochtroute geen auto’s te parkeren.

Dinsdag 13 februari
Op alweer de ‘laatste’ vastelaovesdag, zal Prins Dennis I zijn Raadsleden één voor één thuis met de huifkar ophalen, om zo aansluitend samen te genieten van een brunch bij de Braustube in Waldfeucht-Haaren. Omstreeks 17.11 uur zal het hele gezelschap naar het carnavalsmonument gaan, om daar dan echt de vastelaovend af te sluiten.

Woensdag 14 februari
De dolle dagen zitten er weer op. En zoals gebruikelijk sluiten de leden van CV de Papegaai de vastelaovestied af met een bezoek aan de Heilige Mis van 19.00 uur in de parochiekerk, om daar een askruisje te halen. Aansluitend zal er in de cafés nog worden deelgenomen aan ’t hieringbiete.


Al het nieuws over de Vastelaovend in Echt-Susteren