Lokale Omroep Echt - Susteren

Brabants Operettekoor zingt mooiste operettemelodieën

Houdt u van André Rieu? Dan moet u zondag 3 juni in uw agenda zetten. Dan zorgt het Brabants Operettekoor vanaf 14.00 uur op Landgoed Kasteel Aerwinkel in Posterholt voor een onvergetelijke show.

Foto: LOES

Dit koor vertolkt op hoog niveau en met passie de mooiste muziek uit Weense, Duitse, Engelse en Franse operettes. Het Brabants Operettekoor, opgericht in 2015, trekt vanaf het eerste concert al uitverkochte zalen. Dat komt door het prachtig programma, met juweeltjes van componisten als Strauss, Millöcker, Zeller, Kálmán, Lehár, Stolz, Offenbach en Gilbert & Sullivan.

Zondag 3 juni worden bezoekers door het Brabantse koor in vervoering gebracht met bekende melodieën uit beroemde operettes, waarbij koorzang wordt afgewisseld met solo’s en duetten. Denk aan stukken uit ‘Der Vogelhändler’, ‘Die Fledermaus’ en ‘Boccaccio’. Ook wereldberoemde operettemelodieën als ‘Tanzen möcht´ ich’ (uit ‘Die Csárdásfürstin’), ‘Die ganze Welt ist himmelblau’ (uit ‘Im weissen Rössel’) en ‘Im Prater blüh’n wieder die Bäume’ (Van Robert Stolz, uit de gelijknamige film uit 1958) zullen uiteraard niet ontbreken.

Kent u deze muziek niet, maar houdt u wel van musicals? Realiseer u dan, dat de operette wordt gezien als voorloper van de musical en eerder minstens zo populair was onder ‘gewone mensen’. Het Brabants Operettekoor staat leiding van Pieter Cox. Cox is een bekende dirigent in de operettewereld.

Hij studeerde kerkorgel, theorie der muziek, koor- en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, en vervolgens orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Pieter Cox was tien jaar verbonden aan de Hoofdstad Operette en is mede-initiatiefnemer van het Nederlands Operette Theater.

De voorstelling vindt plaats in Gasterij Geluk(t) op Landgoed Kasteel Aerwinkel in Posterholt.  Kaarten kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Als u alleen kaarten bestelt, zijn bij dit concert geen consumpties inbegrepen.

Wilt u ook consumpties in de pauze of tijdens het concert, dan kunt u kiezen uit twee Cultureel Aerwinkel-arrangementen die worden aangeboden in samenwerking met de bekende cateraar Peter Starmans uit Herten. Het Strauss Arrangement kost 20 euro en omvat naast een toegangsbewijs voor een volwassene, twee consumpties naar keuze. Het Stolz Arrangement kost 25 euro en omvat, naast een toegangsbewijs voor een volwassene en twee consumpties naar keuze, een portie heerlijke borrelhapjes.

Kaartverkoop via cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren en/of het aantal Strauss en/of Stolz Arrangementen). Gereserveerde kaarten en/of arrangementen dient u bij de entree contant te betalen.

Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Landgoed Kasteel Aerwinkel aan de Aerwinkelallee 1 in Posterholt.


Benieuwd welke leuke, interessante en grappige activiteiten de komende tijd plaatsvinden in onze regio, check dan onze uitgebreide evenementenagenda!