Lokale Omroep Echt - Susteren

Brandweer redt bewoner uit brandend appartementencomplex in Echt

Zondagavond heeft er rond 22.30 uur een brand gewoed in een woning van een appartementencomplex aan de Hofakker in Echt.

© LOES ACTUEEL/Riny
© LOES ACTUEEL/Riny

Bij het ter plaatse komen van de brandweer was onduidelijk of er nog personen in de woning aanwezig waren. De melder (buurman) gaf al aan dat de ramen zwart geblakerd waren en de voordeur heet was.

Uit voorzorg had het eerst rijdende brandweervoertuig al assistentie gevraagd van een hoogwerker en een ambulance. Bij het binnentreden van de eerste brandweerploeg bleek de brand al zo goed als uit.

De woning stond vol rook en er was een behoorlijke hitte aanwezig. Bij het verder verkennen van de woning, trof de brandweerploeg de bewoner aan. Deze is snel uit de woning gered en overgedragen aan de reeds aanwezige ambulance. Gezien de ernst van de situatie is ook een trauma-heli ingezet.

De zwaargewonde bewoner is in de ambulance gestabiliseerd en vervoersgereed gemaakt. Vervolgens is hij per trauma-heli vervoerd naar het ziekenhuis in Nijmegen. De brandweer heeft de woning geventileerd en bij de buren metingen verricht om zeker te zijn dat er geen gevaar meer aanwezig is voor de bewoners. Zij konden in de loop van de avond weer terug in hun woning. De politie zal een verder onderzoek instellen om de oorzaak van de brand te achterhalen.


Meer nieuws over Echt