Lokale Omroep Echt - Susteren

Clubicoon Sportclub Susteren Johan Nelissen overleden

Dinsdagavond is Johan Nelissen op 71-jarige leeftijd overleden. Voor veel mensen was hij ‘een clubicoon op zien eige meneer’ en daarom is de verslagenheid bij leden en het bestuur van Sportclub Susteren groot.

Foto: Sportclub Susteren

In 1957 meldde Nelissen zich aan om lid te worden van Sportclub Susteren. Dit jaar zou hij 61 jaar lid zijn geworden. Hij heeft vroeger zelf gevoetbald en werd in het seizoen 1963/1964 met de A-jeugd kampioen. Na zijn voetbalcarrière is hij tal van dingen blijven doen voor de club. Zo is hij jarenlang leider geweest van een lager elftal en floot hij regelmatig zijn wedstrijdjes.

Daarnaast is hij vele jaren actief geweest als bestuurslid en heeft hij samen met zijn vriend Math gedurende 10 jaar het kantinebeheer verzorgd op het oude sportpark. Hij was altijd zeer nauw betrokken bij de club en volgde de resultaten van alle teams. Ook was hij actief bij de totstandkoming/verkoop van de carnavalskrant.

Johan was een handige jongen en heeft veel betekend in de bouw van het nieuwe sportpark dat in 1998 gerealiseerd is geworden. Zijn technische kennis heeft hij later gebruikt als ondersteuning bij het accommodatieonderhoud. Tijdens de opening werd Johan vanwege zijn verdiensten al benoemd tot Lid van Verdienste met de zilveren speld van Sportclub Susteren.

Tijdens het 75-jarig jubileum mocht Johan wederom naar voren komen en werd hij gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap. Ook toen bekend was dat Johan ongeneeslijk ziek was, bleef hij actief. Zo had hij er plezier in om als grillmaster op diverse BBQ-feestjes het vlees te bereiden.

Sportclub Susteren wenst alle nabestaanden, familie en kennissen veel sterkte in deze tijd.