Lokale Omroep Echt - Susteren

Computercursussen in Echt: word ook digivaardig

De Domijnen biedt verschillende computercursussen aan in Echt om mensen digivaardig te maken.

Foto: Redactie LOES

Vindt u het lastig dat steeds meer diensten online worden aangeboden? Zou u ook graag zelfstandig digitaal zaken regelen? Of bent u op zoek naar een baan maar weet u even niet hoe u het beste kunt solliciteren in dit digitale tijdperk? Aarzel dan niet om mee te doen met een van de vele computercursussen die De Domijnen aanbiedt.

Veel organisaties gebruiken online kanalen om te communiceren. E-mails versturen, online iets opzoeken of bestellen, financiën regelen, afspraken maken of online een baan zoeken en solliciteren. Tegenwoordig worden steeds meer zaken online aangeboden en dit is niet voor iedereen even gemakkelijk.

De Domijnen speelt hierop in door een drietal computercursussen aan te bieden genaamd: ‘Klik & Tik’, ‘Digisterker’ en ‘E-solliciteren’. Het volgen van deze cursussen maakt u digivaardig waardoor u veel zaken zelfstandig online kunt regelen.

Alle onderstaande cursussen kosten 12,50 euro en bestaan uit vier ochtenden van 10.00 uur tot 13.00 uur. De Domijnen organiseert de cursussen in de nieuwe locatie van de Leeswinkel in Echt op de Bovenstestraat 11.

Er zijn drie beginnerscursussen van Klik & Tik namelijk: ‘Klik & Tik basis’, ‘Klik & Tik het internet op’ en ‘Klik & Tik samen op het web’. Deze cursussen zijn zeer geschikt voor personen die nog niet zo veel ervaring hebben met computers. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

– Documenten schrijven met het programma ‘Word’
– Informatie zoeken op internet
– Accounts aanmaken en veilig online shoppen
– Kennis maken met het sociale medium ‘Facebook’
– E-mailadres aanmaken en e-mails versturen

De cursus digisterker leert u inzicht te krijgen in een aantal overheidszaken. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

– Het maken van een afspraak bij de gemeente via www.echt-susteren.nl
– Het gebruiken van uw digitale identiteit (DigiD)
– Aanvragen van documenten of informatie bij over-heidsinstanties
– Informatie over het beheer van uw toeslagen
– Inloggen bij SVB om bijvoorbeeld uw AOW in te zien
– Aanvragen van regelhulp

E-solliciteren: online op zoek naar werk. Deze nieuwe cursus helpt u bij het zoeken naar werk door gebruik te maken van diverse online platformen. Ook krijgt u begeleiding bij het maken van een CV en sollicitatiebrief en krijgt u tips over het hoe zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– zo werkt een uitzendbureau
– voorbereiden sollicitatiegesprek
– online vacatures zoeken
– hoe maak ik een CV
– hoe presenteer ik mijzelf

Startdata cursussen
Klik & Tik: 20 juni, 18 juli & 14 augustus
Digisterker: 19 juni & 15 augustus
E-solliciteren: 18 juni, 3 augustus & 3 september

Voor meer info of voor deelname aan een cursus kunt u contact opnemen met Carolien Mahin of Nathalie Plönes van De Domijnen via 046-7600160 of 06-10765313. Of mail naar educatie@dedomijnen.nl.