Lokale Omroep Echt - Susteren

Connect College bezocht Zuyd Hogeschool voor Girlsday 2018

De technische, bèta en ICT- opleidingen van Zuyd Hogeschool openende tijdens Girlsday 2018 hun deuren voor meiden van het Connect College uit Echt om hen kennis te laten maken met de werelden van de techniek.

Girlsday 2018 Zuyd Hogeschool

De opleidingen Applied Science, Biometrie|Mens en Techniek, Built Environment, Engineering en ICT organiseerden dit jaar gezamenlijk Girlsday. De meisjes van 2-havo en 2-vwo hebben in kleine groepen de mogelijkheden van de verschillende werelden binnen de techniek ontdekt. Zo werd er badzout gemaakt, kennisgemaakt met 3D-printen, er werden metingen uitgevoerd aan hart/longen/spieren en er was aandacht voor ‘leren programmeren’. Zuyd hoopt hiermee met haar vele technisch georiënteerde opleidingen de meisjes te inspireren en enthousiast te maken voor de technische vakgebieden. Dit is hard nodig, want het percentage vrouwen in technische opleidingen en beroepen is nog steeds onder de maat.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. Girlsday 2018 werd georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

 

Een aantal foto’s van deze dag kunt u hier bekijken: