Lokale Omroep Echt - Susteren

Connect College: eerste energieaudit in Limburg

In het kader van energiebesparing en duurzaamheid heeft RUD Limburg-Noord samen met wethouder Jos Wackers de eerste energiemeting in Limburg uitgevoerd in het middelbaar onderwijs.

De Regionale Uitvoerings Dienst (RUD) heeft vastgesteld dat er nog veel energiebesparingen haalbaar zijn bij bedrijven, organisaties, zorginstellingen en scholen. Dit in het kader van het Europese streven om in 2020 een energiebesparing van 20 procent te behalen.

Het doel is dan ook om rendabele energiebesparende maatregelen vast te stellen en te verbeteren. Zo kunnen de betrokken partijen veel energie en geld besparen. Dit is een win-win situatie voor alle belanghebbende en het milieu.

Foto: Joost Ritzen, Zips fotografie

Om het energieverbruik te laten dalen, worden zogenaamde energieaudits uitgevoerd door ambassadeurs van de RUD. Zij geven een advies om energie te besparen en bieden middelen aan om dit te kunnen bereiken. Het project van de RUD om instanties te helpen om energie te besparen is gestart in 2013. Recent was er echter voor het eerst een energieaudit voor scholen in Limburg.

Dit vond plaats in het Connect College en wethouder Jos Wackers was aanwezig om dit initiatief te steunen. “De actie van RUD past ontzettend goed binnen de doelstellingen van de gemeente. Veel organisaties zijn zich niet bewust van de grote voordelen die energiebesparende maatregelen met zich mee brengen. We hopen met deze meting het Connect College te voorzien van een aantal gerichte aanpassingen om meer energie te kunnen besparen”, aldus de wethouder.

Meer informatie over dit initiatief van de RUD kun je terugvinden op rudln.nl.