Lokale Omroep Echt - Susteren

Cursus Valpreventie In Balans en Bewegen in Sint Joost

Naarmate je ouder wordt, loop je meer risico om te vallen en zijn de gevolgen hiervan groter. Uit onderzoek blijkt dat voorlichting en training het aantal valincidenten vermindert.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

De cursus ‘Valpreventie In Balans en Bewegen’ in Sint Joost kan hierbij helpen. Het maakt senioren bewust en in balans en heeft bovendien een preventieve werking.

Een slechte balans, een verkeerd looppatroon of verminderde spierkracht verhoogt de kans om te vallen. Door meer te bewegen neemt deze kans af.

Vandaar dat Bind de cursus ‘Valpreventie In Balans en Bewegen’ aanbiedt. Deelnemen aan deze cursus bevordert de zelfredzaamheid, gezondheid en sociale contacten zodat senioren zolang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Het verminderen van valangst is ook een belangrijk aandachtspunt. De cursus bestaat uit een aantal testen, praktische oefeningen, balanstrainingen en interessante tips & weetjes uit de praktijk.

De cursus bestaat uit drie dagdelen op donderdag 1 maart, 8 maart en 15 maart in ’t Patronaat aan de Caulitenstraat 6 in Sint Joost van 14.00 uur tot 16.00 uur en kost 10,00 euro. Dit kun je contant betalen bij aanvang van de cursus. Hierbij zit een kopje koffie of thee en een werkboek inbegrepen. Je kunt je tot en met 28 februari aanmelden voor de cursus ‘Valpreventie In Balans en Bewegen’ bij Yvonne Damen door te mailen naar yvonne.damen@menswel.nl of te bellen naar 0475-484848.