Lokale Omroep Echt - Susteren

Demonstratie honing slingeren in Susteren

Zaterdag 26 mei vindt vanaf 11.00 uur een demonstratie honing slingeren plaats bij kruidenkwekerij ’t Gouden Kwekeriek in Susteren.

Ben jij ook zo verlekkerd op gezonde honing? Kom dan zaterdag 26 mei een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij en ontdek hoe het zoete goud uit de bijenkast in het potje terecht komt.

Bij kruidenkwekerij ’t Gouden Kwekeriek in Susteren is recent een Bijenoase ingericht. Hier staan 6 kasten met bijen die genoeg nectar hebben verzameld. Zoveel dat wij er ook van mogen eten. De Stichting Haverland organiseert in samenwerking met de imker een demonstratie honing slingeren.

Hij zal geïnteresseerden wat vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren wat er komt kijken bij zijn hobby. Belangstellenden kunnen dan zien hoe honing uit de raten uiteindelijk in de potjes komt. Uiteraard is de vers gewonnen honing te proeven en aan te schaffen.

Waar? Bij Kruidenkwekerij ’t Gouden Kwekeriek, op de hoek van de Hommelweg en Heidestraat in Susteren. Er wordt een bijdrage van 5,00 euro per persoon gevraagd, kinderen 2,50 euro. Hierbij is een kop verse kruidenthee inbegrepen. Tevens behoort een gratis rondleiding in de kruidenkwekerij tot de mogelijkheden.

Meld je voor 24 mei aan per e-mail: stichtinghaverland@gmail.com met vermelding van aantal volwassenen en/of kinderen.