Lokale Omroep Echt - Susteren

Druk carnavalsprogramma bij De Borchgrave in Roosteren

Ook bij de Borchgrave in Roosteren worden er komend weekend tal van activiteiten georganiseerd.

Foto: Ilona Tychon/Roosteren

Sjoalcarnaval
Vrijdagmiddag 9 februari zal de vereniging aanwezig zijn bij de optocht en de carnavalsmiddag van de Jan Peters-school. Jeugdprins Jelle I zal samen met de Jeugdraad deze ‘Vastelaoveskar’ gaan trekken. De ‘Grote’ Borchgrave met Prins Guus I & Prinses Bianca zijn natuurlijk ook aanwezig

RAPBAB
De RAP, de Roosterse Awd Prinse, houden op vrijdagavond 9 februari in herberg de Tramhalte, ‘t traditionele RAPBAB (Roosterse Awd Prinse Beeldje Aanbeej Bal), de avond waarop Prins Guus I ‘t Prinsenbeeldje krijgt aangeboden.

GROATE OPTOCH
Zondag 11 februari zal de optocht weer door Roosteren trekken. Vertrek vanaf de Kasteel Ter Borchstraat/parkeerplaats van herberg de Tramhalte.

Vervolgens legt de optocht de volgende route af: Burg. Schoolmeestersstraat, Mölenstraat, Kagedaal, Belhofstraat, Jan Petersstraat, Maasheuvel, Drs. J. Lebensstraat, Lage Bongerd en Eyckholtstraat. Ontbinding ter hoogte van het gemeenschapshuis.

Omstreeks een uur of vief zal vorst Jack, na de juryberaadslagingen de uitslagen bekendmaken en zullen Prins Guus & Prinses Bianca, tezamen met Jeugprins Jelle, de prijzen uitreiken.

(Aaf)Sloetingsbal
Inmiddels traditioneel is de zaal om 18.00 uur open en begint het programma om 19.00 uur. Vanaf 18.00 uur is er ook al een frituurwagen aanwezig. Dit jaar zal er een ‘Road-Greun-Gaele-kwis’ worden georganiseerd in plaats van het oplaten van de ballonnen. Vanaf 20.00 uur zijn Roosterse artiesten aan de beurt. Iedereen, jong-oud, groot-klein kan deelnemen. Altijd al eens willen optreden, iets moois in gedachten, maar is het er nog nooit van gekomen? Dan is dit jouw kans. Aanmelden kan tot en met zondag 11 februari via de website www.borchgrave.nl.

Rond 22.00 uur verzorgen de Guilty Pleasure Girls een optreden. Natuurlijk is er volop gelegenheid om te dansen, te hossen en te springen met en op de muziek van DJ Johnny Vanspauwen uit Genk. Daarnaast is er nog een loterij en worden de prijzen van de raamversierwedstrijd uitgereikt. Nieuw dit seizoen is dat ook de winnende nummers van de donateurskaarten door het prinsenpaar worden getrokken. Om middernacht wordt samen met prins Guus I, prinses Bianca en jeugdprins Jelle I de Vastelaovend ‘18 afgesloten om direct daarna het feest nog even te vervolgen met de Alaafterpartie.


Al het nieuws over de Vastelaovend in Echt-Susteren