Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV eindigt met negen spelers tegen Magreb’90

EVV heeft in de Topklasse Zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Magreb’90, na een turbulente tweede helft en twee rode kaarten voor de ploeg uit Echt.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Twee dikke kansen konden er worden genoteerd. De eerste was in de zevende minuut voor de gasten toen Omar El Ghazouani aan de buitenspelval ontsnapte en alleen op Maikel Schuffelen afstormde. Maikel reageerde alert en voorkwam een achterstand.

EVV was vlak voor de pauze dicht bij een voorsprong. Een hoge voorzet van Aron Gielen werd door Roy Maessen tegen de paal gekopt. De tweede helft was twee minuten oud toen EVV op voorsprong kwam: 1-0. Remy Joosten gaf een mooie voorzet op de inkomende Paul Schröders die de bal voorbij de gastendoelman gleed.

© Jim Evelein
© Jim Evelein

Vervolgens was het Magreb’90 dat het initiatief nam. Hamze Mahdad verscheen vrij voor Maikel Schuffelen maar strandde op de prima keepende vervanger van Michel Vercruysse. Echter ook hij was enkele minuten later kansloos toen Isamil Sardi van dichtbij raak kopte: 1-1. Het was vervolgens aan Maikel Schuffelen te danken dat EVV niet op achterstand kwam.

Ondertussen begon scheidsrechter Steeg ook steeds meer een stempel op het duel te drukken. Liefst 9 keer trok hij geel. EVV’er Roy Maessen kon gaan douchen na 2 gele kaarten. Maar het werd nog erger voor EVV. Invaller Mike Verheyen kreeg het aan de stok met Magreb-speler Omar El Ghazouani.

Scheidsrechter Steeg besloot tot een driehoeksoverleg met zijn assistent en de vierde official en trok toen rood voor Mike. De Magreb-speler kwam er vreemd genoeg met geel vanaf. Uiteindelijk bleef het 1-1. Voor de gasten genoeg om net zoals EVV volgend seizoen in de Derde Divisie te mogen starten.

© Jim Evelein
© Jim Evelein

Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma