Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV verliest laatste duel Topklasse Zondag van HBS

EVV heeft zijn laatste wedstrijd in de Topklasse Zondag met 2-0 verloren van HBS.

EVV en doelpunten maken. Het was het grote probleem gedurende het hele seizoen. Voor de 14e keer dit seizoen kon EVV zondagmiddag niet scoren. Van alle clubs in de Topklasse zaterdag en zondag scoorden de blauwwitten het minst. Paul Schröders en Joep Op den Kamp waren met 4 treffers de clubtopscorers. Het moge duidelijk zijn waar komende periode de prioriteiten liggen. Overigens incasseerde EVV 31 tegentreffers. Er waren slechts 3 clubs in de totale Topklasse die minder treffers tegen kregen.

In de eerste helft had EVV na een half uur eigenlijk met 3-1 voor moeten staan. Jeroen Evelein en Yael Heatubun verschenen vrij voor HBS-doelman Gianni Kamperveen maar kregen de bal niet in het doel. Joep Op den Kamp had de pech dat zijn inzet tegen lat belandde. Aan de overzijde had Maikel Schuffelen een prima redding in huis op een schot van Mike de Geer.

© Jim Evelein
© Jim Evelein

In de 37e minuut was het Sami Aoulad die HBS op voorsprong zette: 1-0. In de tweede helft was EVV niet meer bij machte om het de thuisclub nog echt moeilijk te maken. Doelman Maikel Schuffelen redde prima op inzetten van Mike de Geer en Dominique Broekhuizen.

Tjeerd Westdijk, al vele jaren het boegbeeld van HBS, nam in de 78e minuut de 2-0 voor zijn rekening. Even later kreeg hij een publiekswissel. Volgend seizoen speelt hij voor hoofdklasser Noordwijk. En zo kwam er zondagmiddag een einde aan een seizoen waarin EVV uiteindelijk op de 11e plaats eindigde.

Voor EVV het slechtste resultaat in de laatste 25 jaar (het aantal punten gedeeld door het aantal wedstrijden). Volgend seizoen speelt EVV in de Derde Divisie met een achttal nieuwe tegenstanders. De eerste competitieronde zal 14 augustus gespeeld worden.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma