Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV volledig afgetroefd door Hercules in Utrecht

EVV leed zondagmiddag een volledig terechte nederlaag tegen Hercules. Net zoals in de 2 voorgaande edities in Utrecht, kon EVV ook deze keer geen enkele aanspraak maken op de overwinning.

Het duel Hercules – EVV was welgeteld 43 seconden oud, toen routinier Jeffrey Vlug de trent zette. De oud-Fortunees schoffelde Jeremy Lemmens onderuit, incasseerde de gele kaart maar liet wel zien dat zijn ploeg zondagmiddag tot het uiterste wilde gaan voor de 3 punten.

Dat Hercules het eerste doelpunt vervolgens na nog geen 4 minuten kon aantekenen, was natuurlijk mooi meegenomen. EVV mocht een corner nemen, de afgeslagen bal werd door Gilbrano Plet diepgespeeld op de pijlsnelle Zakaria Issarti en die was vervolgens eerder bij de bal dan de uitkomende Michel Vercruysse: 1-0.

De thuisclub was ook in het verdere verloop van de eerste helft de betere ploeg. EVV moest het hebben van standaardsituaties. Zo kopte Paul Schröders vlak voor de pauze net over. EVV-trainer Leo Beckers zal in de rust ongetwijfeld een gepeperd verhaal hebben gehouden.

Foto: Orange Pictures/Bart Tummers Fotografie

Zijn spelers waren al 5 minuten eerder buiten dan de gastheren. Maar dat sorteerde weinig effect. Hercules was via Vlug en Issarti dichtbij de 2-0. Die tweede treffer viel daarna toch in de 54e minuut. En weer was Issarti de doelpuntenmaker. De manier waarop hij zich langs 3 EVV-ers wurmde, gaf te denken.

Leo Beckers greep in een bracht in de 58e minuut 3 verse krachten. Een daarvan was Aziz Ait Mansour.Welgeteld 9 minuten duurde het optreden van de Duitse verdediger. Toen hij weg wilde sprinten, werd hij aan zijn trui getrokken waarna Aziz een slaande beweging maakte. Scheidsrechter Menno Hof stond er vlakbij en trok gelijk rood. Hercules controleerde vervolgens de wedstrijd en het was Koen Oost die 5 minuten voor tijd de eindstand op 0-3 bracht.