Lokale Omroep Echt - Susteren

EVV wint opnieuw van Fortuna Sittard

EVV heeft dinsdagavond Fortuna Sittard met 2-1 verslagen. Het duel werd overschaduwd door een zware blessure van Fortunees Jorrit Smeets.

© EVV Echt
© EVV Echt

Fortuna-trainer Ben van Dael liet een groot deel van zijn beoogde basisspelers aan de kant. In de eerste helft zagen de 500 toeschouwers lange tijd een gelijkopgaand duel. Het was Fortunees Perr Schuurs die in de 17e minuut voor het eerste gevaar zorgde. Zijn kopbal belandde tegen de lat.

Tien minuten voor de pauze kwam Fortuna op voorsprong toen Souhail Belkassem, na een afgeslagen corner, doel trof: 0-1. In de tweede helft kreeg EVV meer grip op de wedstrijd en was het Paul Schröders die, na een vrije trap van Michele Zotti, de gelijkmaker aantekende: 1-1.

Even later was het Michele Zotti die met een geweldig afstandsschot EVV zelfs op voorprong zette: 2-1. Twintig minuten voor tijd raakte Jorrit Smeets zwaar geblesseerd na een kopbalduel met Bryan Simons. Hij werd gelijk naar het ziekenhuis gebracht waar men een kaak-en jukbeenbreuk constateerde. In de slotfase werd het duel nogal grimmig. Gescoord werd er niet meer.

Vorig seizoen verloor de eerstedivisionist uit Sittard ook al van EVV. Toen won de ploeg uit Echt met 3-2. EVV komt dit seizoen uit in de nieuwe derde divisie.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma