Lokale Omroep Echt - Susteren

Fontys Campus Sittard organiseert themabijeenkomst: ‘Je hebt altijd wat te kiezen’

Vrijdag 9 maart vindt in Fontys Campus Sittard een themabijeenkomst plaats met als thema: ‘Je hebt altijd wat te kiezen’. Hoe staat het met jouw gemaakte voornemens voor 2018?

Foto: Fontys

Lukt het je nog steeds om hier elke dag opnieuw, vol overgave, aan te werken of heb je ze al aan de kant geschoven? Wist je dat het maken van keuzes onbewust beïnvloed wordt door een deel in je brein én dat je hier bewust een keuze in kunt maken? Wil je hier meer over weten? Maak dan bewust de keuze om deel te nemen aan de bijeenkomst rondom dit thema.

De middag wordt ingeleid door Monique Eradus (Docent Fontys Hogeschool Pedagogiek) die je meeneemt in de wereld van keuzes maken. Vervolgens nemen twee inspirerende sprekers je mee in hun verhaal. De eerste spreker is Esther Crombag (Schrijfster van ‘Blind vertrouwen’). Toen ze elf jaar was werd ze van de ene op de andere dag volledig blind.

Ze kwam al snel tot de conclusie dat ze, koste wat het kost, een ‘normaal’ leven wilde leiden. Dat werd haar missie waarbij ze zich vasthield aan de stelregel ‘kan niet, bestaat niet’ en ‘durf te geloven in je eigen kunnen’. Haar keuze om door te zetten en te gaan studeren, cum laude af te studeren en zelfs te gaan doceren levert haar veel op. Zij maakte de keuze om iets te maken van haar leven en inspireert anderen door haar kracht en doorzettingsvermogen. Esther vertelt haar bijzondere verhaal.

Vervolgens zal Sjef Drummen (Co-founder van Niekée en leerconcept Agora Roermond) zijn visie op onderwijs geven. Hij heeft een heel eigen visie, die vaak onder vuur ligt en niet altijd wordt begrepen door de ‘buitenwereld’. Toch maakt hij de keuze om deze visie verder voort te zetten en hier 100 procent in te blijven geloven.

Hij is co-founder van een school waar zowel leerkrachten als leerlingen de eerste zeven weken een detoxificatie-programma volgen om te ‘ontgiften’ van het reguliere onderwijs. De dag wordt afgesloten door Rutger Beijaard (Docent Filosofie, Fontys Hogeschool Pedagogiek) met een vooruitblik naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

De themabijeenkomst begint 9 maart om 12.15 uur en duurt tot 15.30 uur. Het vindt plaats bij Fontys Hogescholen in Campus Sittard aan de Mgr. Claessensstraat 4 in Sittard, in lokaal 2.27b (afdeling Pedagogiek, tweede verdieping). Wil je deelnemen? Meld je, uiterlijk 2 maart, aan via fontysflashpedagogiek@fontys.nl.