Lokale Omroep Echt - Susteren

Geiteclub Iris 2 Sint Joost vist nooit achter het net

Zaterdag 9 juni om 07.30 uur vertrekken de vissers vanaf clublokaal café ‘t Heukske in Sint Joost voor de jaarlijkse forelviswedstrijd naar de forellenvijvers ‘Nooit Gedacht’ in Montfort.

Foto: Ton Tonnaer

Hier hebben Cor en Marjo alles in gereedheid gebracht voor de Geitefans die gaan ‘strijden’ om de Ger Smeets trofee. Ze krijgen hiervoor een hele ochtend humor en plezier (als je je tenminste niet ergert als je achter het net vist). Echter hengelen met de Geiteclub is altijd mét garantie. Wat dacht u van 2 gerookte forellen en 1 consumptie na afloop van het vissen?

Er mag niet gevist worden met spinners of meervoudige haken. Het leefnet mag alleen gebruikt worden voor het koel houden van. Nadat de visvijvers leeg gevist zijn en de tap opgedroogd is, gaat men linea recta naar clublokaal café ’t Heukske om daar in eerste instantie te evalueren.

Aansluitend wordt alles in gereedheid gebracht om het visserstreffen klokslag 15.00 uur te openen. Tijdens dit treffen worden de kwaliteitsforellen niet alleen gerookt, maar ook gebakken op de barbecue. Natuurlijk zullen de leden die niet mee zijn gaan vissen ook belangstelling hebben voor het visserslatijn dat wordt verteld. De organisatie hoopt dat de andere leden samen met hun partner hun oor te luister leggen en vanaf 15.00 uur smullen van de verhalen maar ook van de klaargemaakte vis.

Voor een luttel bedrag per persoon krijgt men 5 consumpties inclusief met liefde klaargemaakte forel door gediplomeerde rookmeesters. Als chef-rookmeester heeft Jo Smeets dit jaar 2 pas gebakken rookmeesters die tijdens deze middag/avond onder het motto ‘waar rook is, is vuur’ de aanwezigen zullen verwennen met culinair stuntwerk waarbij VIS met hoofdletters wordt geschreven.

Tevens is er een kleine tombola met prijzen waarvoor je niet achter het net hoeft te vissen. De muziekkeuze tijdens deze middag/avond is het neusje van de zalm. Aangezien de organisatie beschikt over een prachtige feesttent, hoeft men niet als haringen in een ton te zitten. U kunt hier bijvoorbeeld een visje uitgooien om een danspartner aan de haak te slaan.