Lokale Omroep Echt - Susteren

Gelasius vraagt meer tijd voor bezwaar tegen weigeren hotelvergunning Koningsbosch

Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V. heeft meer tijd nodig voor het bezwaar tegen de beslissing van de gemeente om geen vergunning te verlenen voor het realiseren van een hotel in het klooster in Koningsbosch.

Foto: Redactie LOES

De projectontwikkelaar had tot woensdag om bezwaar te maken, maar heeft de gemeente nu om uitstel gevraagd.

Twee weken geleden werd bekend dat de gemeente Echt-Susteren de vergunning weigert vanwege het vermoeden van crimineel geld. Volgens onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.’

“Onze advocaat wil zorgvuldig en zeer grondig op het Bibob advies reageren”, legt Jan Stor (projectmanager Gelasius) uit in een schriftelijke verklaring. “Het Bibob rapport blijkt veel onjuistheden en onvolledigheden te bevatten en omdat de belangen van dit project zo groot zijn is meer tijd gevraagd aan het college van B&W. Het is belangrijk dat het college een weloverwogen besluit kan nemen.”

Gelasius gaat ervan uit dat het hotel er alsnog komt. Het is onduidelijk om hoeveel extra tijd Gelasius heeft gevraagd.


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch