Lokale Omroep Echt - Susteren

Gemeente Echt-Susteren wil oude raadhuis terugkopen

Het College van B&W van Echt-Susteren wil het oude gemeentehuis, op de Plats in Echt, terugkopen van de huidige eigenaren. 

© Gemeente Echt-Susteren
© Gemeente Echt-Susteren

Door de aankoop blijft het oude raadhuis ook in de toekomst bestemd voor diverse maatschappelijke functies. Wethouder Pustjens: “Samen met de huidige gebruikers willen we kritisch kijken naar hoe we hen in de toekomst kunnen huisvesten. Daarnaast willen we ook in gesprek met eventuele toekomstige partijen om invulling te geven aan het gebouw.”

Het voormalig gemeentehuis heeft een belangrijke centrumfunctie in Echt. In 2007 is het verkocht en opnieuw gehuurd voor de duur van 10 jaar. De koper kreeg de opdracht om het gebouw te renoveren en te verhuren aan culturele instanties als Museum van de Vrouw, bibliotheek De Domeinen en het VVV-steunpunt.

Wethouder Pustjens: “De gemeenteraad is nu aan zet. Ik hoop dat men inziet dat de aankoop een juiste beslissing is, want dit pand is hét beeldbepalend monument van Echt en geldt als visitekaartje voor veel mensen van buitenaf, die de gemeente bezoeken. Met de aankoop kunnen we waarborgen dat er plaats blijft voor cultuur in hartje Echt. Het gemeentebestuur levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de levendigheid van het centrum.


Meer nieuws over Echt