Lokale Omroep Echt - Susteren

Gemeente geschokt na overlijden raadslid Jos Meeuws

Jos Meeuws uit Echt, raadslid voor Fractie M en M Echt-Susteren in de gemeenteraad van Echt-Susteren, is vannacht plotseling overleden.

© Lokale Omroep Echt-Susteren
© Lokale Omroep Echt-Susteren

Jos Meeuws overleed vannacht na een kort ziekbed. Hij is 63 jaar geworden. De gemeente heeft met grote verslagenheid kennis genomen van het overlijden van raadslid en fractievoorzitter M en M, Jos Meeuws. Vanaf maandag ligt in de raadzaal in het gemeentehuis aan de Nieuwe Markt 55 in Echt een rouwregister voor iedereen die z’n medeleven wil betuigen.

Meeuws maakte sinds 1978 deel uit van de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Echt voor de Initiatiefgroep ‘78. Na een korte afwezigheid heeft hij sinds 1990 onafgebroken in de gemeenteraad gezeten. Sinds 2010 was hij de nestor (langst zittend gemeenteraadslid) van de gemeente Echt-Susteren.

© Lokale Omroep Echt-Susteren
© Lokale Omroep Echt-Susteren

In de politiek was hij bekend als karakteristiek raadslid, die altijd de vinger op de zere plek wist te leggen, geen blad voor zijn mond nam, maar bovendien ook met de nodige humor altijd zijn standpunt uitdroeg. Naast zijn passie voor politiek is Jos altijd actief geweest binnen allerlei verenigingen en maatschappelijke organisaties, zoals Kindervakantiewerk Echt, Stichting Culturele Kring Echt, Werkgroep Straattheater Echt-Susteren, Supportersclub RIOS’31 en de Samenwerkende Echter Jeugdverenigingen.

Ook was hij betrokken bij het Bavaria PlatsSpektakel, Music Night Echt, Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul Pey-Echt en kunstenaarscollectie KC61. Uiteraard was hij ook bekend van zijn radioprogramma’s bij de Lokale Omroep Echt-Susteren.

Jos wordt herinnerd als een enorm betrokken en actief man in Echt en omstreken en gaat zeer gemist worden. De gemeente wenst zijn vrouw, kinderen en iedereen die hem een warm hart toedraagt veel sterkte toe.


LEES OOK:

IN MEMORIAM JOS MEEUWS