Lokale Omroep Echt - Susteren

Gemeentepolitiek op verrassende en humoristische wijze op LOES TV

Hoe start je een politieke partij? Wat houdt gemeentepolitiek in? En hoe trek je stemmen? Gerlinde en Miranda zoeken het dit weekend nog eens uit op LOES TV in het programma W.E.S.P.

Foto: Redactie LOES

Woensdag 21 maart mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In de aanloop zal LOES diverse programma’s uitzenden. Te beginnen met W.E.S.P., een humoristisch programma uit 2010.

Natuurlijk is politiek een serieuze zaak, maar kan helaas niet ieders interesse wekken, en de uitspraak dat politiek en burger soms ver uit elkaar staan, is niemand vreemd. Maar vormt wel de basis van het oorspronkelijke idee van deze film, dat werd ontsproten aan de fantasie van LOES-programmamaker Gerlinde Vrehen-Coenen.

Dit verhaal werd samen met enkele medewerkers uitgewerkt tot een film waarin de avonturen van Gerlinde en collega Miranda Vanthoor in de politiek worden beschreven. Het resultaat is een film waarin informatie wordt gekruid met een vleugje humor. De productie is tot stand gekomen in samenwerking met toenmalig cameraman Dré de Laat, die ook de montage voor zijn rekening nam, geluidsman Math Cuypers, en verder werd dit team ondersteund door Ger Maat.

W.E.S.P. is dit weekend te zien in de weekendcarroussel op LOES TV. Check onze tv-gids voor de exacte uitzendtijden. LOES is te ontvangen op kanaal 44 (Ziggo), 1332 (KPN) en 2075 (Telfort).