Lokale Omroep Echt - Susteren

Goaltjesdief Ilja Pavicic bezorgt Rios’31 periodetitel

Rios’31 heeft zondag overtuigend de derde periodetitel veroverd. Daarmee plaatste de ploeg uit Pey zich voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de vierde klasse.

© Jos Meeuws
© Jos Meeuws

De ploeg van trainer Arno Derrez won zelf met 0-6 van Susterse Boys en concurrent Limbricht verloor twee kostbare punten tegen kampioen Urmondia.

De ploeg uit Pey domineerde in Susteren-Heide de hele wedstrijd, freewheelde met de tegenstander en voor hetzelfde geld was de uitslag in dubbele cijfers geëindigd.

Letterlijk en figuurlijk de grote man aan Rios-zijde was spits Ilja Pavicic. Hij wist maar liefst 5 keer (3 keer een kopbal, 2 keer een intikker) te scoren.

Het zesde doelpunt van de Peyenaren mocht Wouter Pielanen achter zijn naam noteren. De vreugde was groot bij de rood-witten. Arno Derrez sprak van een superseizoen. Tegen welke ploeg Rios’31 het in de nacompetitie moet gaan opnemen, wordt pas duidelijk na de laatste competitiewedstrijd van aanstaande Pinkstermaandag.

In de totaalstand bezet Rios’31 momenteel de derde plek met 2 punten achterstand op Armada en 2 punten voorsprong op nummer 4, St. Odiliënberg. Theoretisch zou Rios’31 nog als tweede kunnen eindigen in de competitie. Dan moet Pinkstermaandag gewonnen worden van Slekker Boys en moet Walburgia de volle winst pakken in de uitwedstrijd tegen Armada.

Aan de andere kant kan Rios’31 ook nog als vierde eindigen. Dat is aan de orde indien St. Odiliënberg de 2 (er moet nog ingehaald worden tegen Slekker Boys) resterende wedstrijden winnend weet af te sluiten.


Overzicht prestaties amateurvoetbalclubs uit Echt-Susteren met uitslagen, stand en programma