Lokale Omroep Echt - Susteren

Goede samenwerking leidt tot aanhouding woninginbrekers

Medewerkers van de KLPD Unit Maasbracht hebben afgelopen donderdag een inbrekersbende weten in te rekenen.
De collega’s zagen op de autosnelweg A2 ter hoogte van Elsloo – Stein een personenauto rijden welke vermoedelijk valse kentekenplaten voerde. Daarnaast constateerden de collega’s dat de inzittenden bekend waren op het gebied van woninginbraken.

Tegen de bestuurster werden diverse processen-verbaal opgemaakt terzake overtredingen van de Wegenverkeerswet. De 3 inzittenden konden hun weg te voet verder vervolgen. De collega’s hadden echter een onderbuikgevoel dat de drie inzittenden nog iets van plan waren.

Andere collega’s volgden de 3 daarom onopvallend. Binnen een uur bleek het voorgevoel van de collega’s juist te zijn. De collega’s zagen dat twee verdachten een woninginbraak pleegden.

Na diverse achtervolgingen te voet, door diverse tuinen en straten wisten de collega’s samen met de uitstekende hulp van de collega’s van de Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek, andere collega’s van de Politie Limburg en buurtbewoners twee verdachten op heterdaad aan te houden.

De derde verdachte werd later na een tip van een buurtbewoner alsnog aangehouden.
Daar de politie het vermoeden heeft dat het drietal zich schuldig maakt aan mobiel banditisme werden de drie verdachten in verzekering gesteld.

Zij worden allen voorgeleid voor de rechter-commissaris. De verdachten zijn 15, 16 en 48 jaar oud en afkomstig uit Servië.

Het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten zal worden vernietigd.