Lokale Omroep Echt - Susteren

Gouverneur Bovens blij met aanbevelingen rapport kerncentrales

Gouverneur Bovens kan zich goed vinden in de reactie van de veiligheidsregio op het rapport van de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid.

Foto: Hullie

Limburgs gouverneur Theo Bovens: “Ik ben blij dat het Limburgs signaal en de in Limburg heersende zorgen in het rapport goed terug te vinden zijn. Tijdens een gesprek met de onderzoeksraad heb ik de mogelijkheid aangegrepen om de grensoverschrijdende verschillen in aanpak van de bestrijding van een mogelijk ongeval duidelijk voor het voetlicht te brengen. De aanbevelingen geven voldoende handvatten en uitdagingen om de (grensoverschrijdende) samenwerking verder te intensiveren en de gezamenlijke eenduidige voorbereiding op en afhandeling van een mogelijk nucleair ongeval verder vorm te geven. Ik zal in mijn periodieke contacten met de beide Veiligheidsregio’s en in Den Haag de opvolging van de aanbevelingen agenderen, en daarbij aandringen dat de communicatie en transparantie naar de Limburgse bevolking grote aandacht krijgt.”

Gouverneur Bovens adviseert de onderzoeksraad voor veiligheid om niet alleen de samenvatting in het Frans en Duits te vertalen, maar het hele rapport. Dan kan het rapport mede dienen voor overleg met de Duitse en Waalse buren van Nederland.