Lokale Omroep Echt - Susteren

Grootschalige controle in Echt en Heel

Zaterdag heeft er in Echt en Heel een grote controle plaatsgevonden.

© Politie Echt
© Politie Echt

Samen met andere instanties, heeft de politie 283 auto’s gecontroleerd. Er werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Ook was een aanhangwagen te zwaar beladen en had een auto te veel schade na een aanrijding.

Aan de controle namen ook 2 Poolse politieagenten deel. Ze waren op werkbezoek in Nederland om bij de Nederlandse politie in de keuken te kijken. De Poolse politieagenten controleerden de Poolse auto’s. Het was erg handig om de bestuurders in hun eigen taal aan te kunnen spreken.

Er werden 7 zogenaamde WOK-meldingen gedaan. WOK is de afkorting van Wachten Op Keuring. Een WOK-melding wordt gedaan als onderdelen van het betrokken voertuig niet voldoen aan de wettelijk voorgeschreven normen en inrichtingseisen. Zo kan er bijvoorbeeld een niet originele of niet goedgekeurde uitlaat gemonteerd zijn.

Het kentekenbewijs wordt dan ongeldig verklaard tot het betrokken voertuig en de onderdelen herkeurd zijn. De bestuurder moet hiervoor een afspraak maken bij de Rijksdienst voor het wegverkeer.


Meer nieuws over Echt