Lokale Omroep Echt - Susteren

De Hoos te gast bij LOESfm’s Knooppunt Het Vonderen

Donderdag 22 februari is er weer een live-uitzending van Knooppunt Het Vonderen vanuit D’n Hermeniezaal aan de Feurthstraat in Susteren. Het is René de Serière weer gelukt om een bijzonder muziekgezelschap uit te nodigen: de Hoos.

Foto: De Hoos

De Hoos is een drie-mans-formatie opgebouwd rond de voormalige frontman van 2 Extra: Domi Hendriks. Hij neemt de zang en de cajon voor zijn rekening en wordt bijgestaan door Rik Bollen (ook bekend van Waist of Time) op gitaar en zang en Erik Moonen (docent op het Trevianum) op de bass en zang. Hoewel ze ooit begonnen als vijf-mans-formatie bleek de inkrimping naar een trio de juiste weg.

Het semi-akoestische geluid in combinatie met de zoetgevooisde zang bleken en blijken het goede handelsmerk van de Hoos te zijn. Dit jaar heeft het trio hun eerste EP uitgebracht met zes eigen nummers. Hun repertoire beslaat diverse stijlen, maar altijd voorzien van Limburgse teksten.

Zoals geschreven zijn ze de 22e te gast bij René in D’n Hermeniezaal. Stan Peters zal wederom zorgen voor het (radio)geluid en Wim Maessen voor de juiste temperatuur van de bitterballen. De uitzending is van 20.00 uur tot 22.00 uur en te beluisteren via de diverse kanalen van LOESfm. Live aanwezig zijn is natuurlijk veel leuker en gezelliger. De toegang is gratis.