Lokale Omroep Echt - Susteren

Huis aan Wirostraat in Pey voor tweede keer gesloten wegens drugs

Voor de tweede keer in korte tijd is een woning aan de Wirostraat in Pey gesloten. In het huis werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

De woning gaat voor zes maanden op slot. Mensen die worden betrapt op drugs in hun woning, ook in de vorm van een kwekerij, worden hard aangepakt. Woningen en bedrijfsgebouwen worden gesloten, maar ook andere instanties gaan ermee aan de slag, zoals de Belastingdienst, Openbaar Ministerie, FIOD-ECD en provincie.

Een overtreding heeft nogal wat gevolgen. Burgemeester Hessels: “Je wordt dan van meerdere kanten aangepakt. Zo kan een uitkeringsinstantie ingrijpen, de Belastingdienst kan een naheffing doen en de energieleverancier kan een extra stroomrekening sturen of een schadevergoeding eisen als blijkt dat er geknoeid is met de meter. Daarnaast kan Justitie ook nog overgaan tot strafvervolging. Weet dus waar
je aan begint.”

Volgens de burgemeester is de hardere aanpak niet alleen bedoeld om overtreders van de Opiumwet aan te pakken, maar vooral ook om de omgeving te beschermen. “Het kweken van hennep is levensgevaarlijk, denk aan onveilige elektriciteitsaansluitingen.
Ook kan het misgaan door chemische verbindingen bij een drugslab. Heel veel thuisbranden zijn hieraan te wijten. We vragen aan burgers om vermoedens van een wietplantage of drugslab, vooral voor hun eigen veiligheid, kenbaar te maken aan de politie. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.”