Lokale Omroep Echt - Susteren

Humanitas zoekt vrijwilligers om ouder en kind weer samen te brengen

Humanitas Noord- en Midden-Limburg is op zoek naar vrijwilligers om gescheiden ouders en hun kinderen weer samen te brengen.

Foto: Humanitas

“Dat is wat je doet als BOR-vrijwilliger bij Humanitas. Je begeleidt gescheiden ouders en hun kinderen in een goede omgangsregeling met de niet-thuiswonende ouder. Geweldig mooi werk: je ziet mensen echt opleven.” Aan het woord is Hein Claassen. Hij heeft inmiddels al aardig wat kinderen met hun niet thuiswonende ouder begeleid.

Hein is al geruime tijd BOR-vrijwilliger. “Stijlregel bij Humanitas is dat de vrijwilliger naast de mensen staat en niet boven hen. Een prima uitgangspunt, dat ik ook in mijn tijd als onderwijsman steeds heb gehanteerd. Het werkt het best als je niet te belerend wilt zijn. Zet mensen in hun kracht en laat ze zoveel mogelijk hun eigen kar trekken.”

BOR wordt vaak gevraagd om te bemiddelen in situaties waar kinderen door echtscheiding één of beide ouders al maanden, soms jaren niet hebben gezien. Ouders komen door allerlei oorzaken niet zelf tot een goede omgangsregeling. Vrijwilligers zijn dan onmisbaar.

Hein Claassen: “Na mijn onderwijsloopbaan wilde ik mijn ervaring in het werken met kinderen en hun ouders niet verloren laten gaan. Ik besteed graag een deel van mijn vrije tijd aan de BOR-begeleiding. Elke zaak is weer nieuw en uniek. Het werk blijft verrassend en afwisselend. Helemaal mooi is het als je een traject succesvol kunt afsluiten. Dat lukt jammer genoeg niet elke keer maar gelukkig wel vaak genoeg om dit inspirerende werk te blijven doen!”

BOR Noord- en Midden Limburg roept vrijwilligers op om zich te melden bij Leo Heldens (Coördinator BOR, Humanitas Noord en Midden-Limburg) door te bellen naar 06-35122315 of te mailen naar l.heldens@humanitas.nl.