Lokale Omroep Echt - Susteren

Informatie-middag Herkenboscherbroek

Op donderdag 26 juli organiseert Provincie Limburg in De Boshut in Herkenbosch een informatiemiddag over de geplande herinrichting van het Herkenboscherbroek bij Kasteel Daelenbroeck.

Deze informatiemiddag is van 13.00 tot 18.00 uur in De Boshut, Meinweg 2 in Herkenbosch. Buurtbewoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom. U kunt binnenlopen op een moment dat het u schikt, aanmelden is niet nodig. Tijdens de middag zijn projectleider Karel Haazen en ecoloog Jan Boeren van Provincie Limburg aanwezig. Zij kunnen uw vragen over het inrichten van het Herkenboscherbroek beantwoorden.

Provincie Limburg begint eind augustus met de werkzaamheden in het Herkenboscherbroek. De werkzaamheden duren tot ongeveer het einde van dit jaar. Door het Herkenboscherbroek rond Kasteel Daelenbroeck opnieuw in te richten komt er bijna 30 hectare nieuwe natuur. Er is aandacht voor cultuurhistorie en voor recreatie.

Voor bezoekers wordt het kasteel en het gebied eromheen aantrekkelijker.
Door een aanpassing in de beplanting rondom het kasteel is dit vanuit het Herkenboscherbroek toegankelijker voor wandelaars en fietsers.

Wilt u meer informatie over de uitvoering van de herinrichting?
Neem dan contact op met Karel Haazen, projectleider van Provincie Limburg, telefoon: 06 524 013 52.