Lokale Omroep Echt - Susteren

Inwoners Echt-Susteren ontvangen stempas

Uiterlijk 7 maart ontvangen inwoners van Echt-Susteren een stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen en een stempas voor het raadgevend referendum.

Foto: Redactie LOES

Als je stemgerechtigd bent, kun je op 21 maart in diverse stemlocaties in de gemeente stemmen voor een nieuwe gemeenteraad en voor het raadgevend referendum. Als je gaat stemmen, neem je jouw stempas(sen) en een geldig identiteitsbewijs mee. Jouw identiteitsbewijs mag niet langer dan 5 jaar zijn verlopen. Zonder identiteitsbewijs of stempas mag je niet stemmen.

Ben je jouw stempas kwijt? Vraag dan tot uiterlijk dinsdag 20 maart 12.00 uur een vervangende stempas aan. Hiervoor kun je je melden bij de receptie op het gemeentehuis. Een formulier voor een vervangende stempas kun je ook via de website van de gemeente downloaden, invullen en doormailen of opsturen.

Daarnaast is de mogelijkheid om het aanvraagformulier telefonisch op te vragen. Het formulier om een nieuwe stempas aan te vragen moet uiterlijk vrijdag 16 maart bij de gemeente binnen zijn. Daarna ontvang je een nieuwe stempas.

Let op: Vind je jouw ‘oude’ stempas terug? Vernietig deze dan snel. Je kunt namelijk alleen met de nieuw aangevraagde stempas jouw stem uitbrengen.

Alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen vind je op www.echt-susteren.nl/gemeenteraadsverkiezingen en meer informatie over het raadgevend referendum vind je op www.echt-susteren.nl/raadgevend-referendum.