Lokale Omroep Echt - Susteren

Julien Penders trekt cassatie in tegen straf na mishandeling

CDA-gemeenteraadslid Julien Penders uit Dieteren heeft de cassatie ingetrokken tegen de werkstraf die hij kreeg opgelegd voor mishandeling.

© CDA Echt-Susteren
© CDA Echt-Susteren

Dat hebben de Hoge Raad en zijn advocaat maandag bevestigd tegen L1. Het staken van de verdere procedures gebeurde al in april, maar is nu pas bekend geworden.

Waarom dat is gebeurd, willen Penders en zijn advocaat niet zeggen. Volgens fractievoorzitter Peter Cox heeft Penders afgezien van de cassatie omdat hij niet telkens met zijn zaak in de publiciteit wilde komen. Julien Penders mag gemeenteraadslid blijven in Echt-Susteren.

In hoger beroep is Penders veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden voor mishandeling. Het gemeenteraadslid uit Dieteren zou op kerstavond 2011 in Maastricht een cafébezoeker een gebroken schedel hebben geslagen tijdens een kroegruzie.

Het gerechtshof acht de feiten bewezen. Penders ontkent maar het hof vindt dat op basis van getuigenverklaringen en herkenning van het slachtoffer ongeloofwaardig. Eerder kreeg het raadslid een taakstraf van 120 uur tegen zich geëist.


Al het nieuws over Julien Penders