Lokale Omroep Echt - Susteren

Kandidaatgemeenteraadslid Joyce Berkers (23) nieuwe generatie in de politiek

De pas 23-jarige Joyce Berkers uit Susteren stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Dat maakte ze dinsdagmiddag bekend in Lunchbox op LOES-radio.

Foto: René Puri/LOES

Nadat Joyce Berkers in april begon als commissielid in de gemeente Echt-Susteren voor het CDA, ging er een wereld voor haar open. Berkers: “Ik kwam erachter dat de gemeente helemaal niet praat over alleen maar stoeptegels, dat er niet alleen maar mensen met grijze haren in de gemeenteraad zitten en dat het eigenlijk hartstikke leuk is om je met politiek bezig te houden omdat het ook dichterbij je staat dan je denkt.”

Hierdoor werd ze erg enthousiast om iets voor de inwoners van Echt-Susteren te betekenen. “Dat heeft geresulteerd in mijn kandidaatstelling voor de gemeenteraad.”

In het interview bij LOES stelt Berkers zich voor en vertelt ze meer over haar werk voor de gemeente Venlo en haar traineeship bij de Provincie Limburg. Tijdens de traineeship raakte ze pas echt geïnteresseerd in de politiek. “Tot dan was ik misschien wel een goede afspiegeling van de standaard-jongere in deze samenleving. Ik had me nooit verdiept in politiek en had allemaal vooroordelen over de politiek.”

Joyce Berkers: “Ik trek de rest van het jaar uit om door de gemeente te toeren. Ik daag alle inwoners van en mensen die werken in Echt-Susteren uit om mij voor 1 uurtje uit te nodigen. In dat uurtje steek ik mijn handen uit de mouwen en wil ik een goed gesprek hebben over wat goed gaat en beter kan. Ik wil heel graag weten wat er leeft in de gemeente.”

Luister het volledige radio-interview van verslaggever René Puri met Joyce Berkers hieronder terug, waarin ze ook vertelt over een lesprogramma voor het Connect College dat ze samen met enkele van haar mede-trainees heeft gemaakt om jongeren meer politiek bewust te maken.