Lokale Omroep Echt - Susteren

Karter Jayden Thien uit Echt door naar halve finale Formido Talentscouting

Zondag vond bij Kartcentrum Lelystad de kwartfinale van de Formido Talentscouting plaats met een goede prestatie van de 9-jarige karter Jayden Thien uit Echt.

Na hun eerste trainingsdag op 9 september, moesten de dertien geselecteerde deelnemers nu tijdens drie races hun snelheid, techniek en potentie aan de jury laten zien, waarna er vier afvielen. En Jayden Thien deed het goed. Hij plaatste zich knap voor de halve finale. De negen overgebleven talenten, waaronder dus Thien, krijgen 18 november in Lelystad hun volgende trainingsdag, bestaande uit techniektraining op het circuit, media- en presentatietraining en opdrachten voor sponsorfinding en signeersessies.

Foto: Formido Talentscouting

De Formido Talentscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor karttalenten tussen zeven en tien jaar die nog geen wedstrijdlicentie hebben. In juli en augustus 2017 zetten bijna 400 kinderen een tijd neer bij Kartcentrum Lelystad. Daarvan gingen de twaalf provinciesnelsten plus de overall snelste door naar de kwartfinale.

De halve finale vindt plaats op zaterdag 23 december, waarna de grote finale op 13 januari tijdens de Kartbeurs van Nederland verreden wordt.