Lokale Omroep Echt - Susteren

Kinderen uit Echt-Susteren winnen prijzen in finale Veldeke Declamatiewedstrijd

Zaterdag 21 mei was in Panningen de Limburgse finale van de Veldeke Declamatiewedstrijd. Meerdere kinderen uit Echt-Susteren vielen in de prijzen.

De wedstrijd stond geheel in het teken van het 90-jarig jubileum van Veldeke Limburg en het daarbij horende thema Jaor van de Limburgse dialekte. De finalisten kwamen van de verschillende Veldeke kringen in Limburg. Het was een leuke mix van diverse dialecten uit onze provincie, met deelnemers uit Kerkrade, Roermond, Echt, Susteren, Venlo, Tegelen, Weert, Stramproy, enz.

Van de Kring Echt deden 7 finalisten mee. Veldeke Kring Echt is trots op zo’n afvaardiging. Alle deelnemende kinderen ontvingen als prijs en herinnering een mooi boek en een tijdens de middag gemaakte karikatuurtekening.

Uiteindelijk bepaalde een provinciale jury onder voorzitterschap van de zangeres Linda Zijlmans wie de winnaars waren. Uit onze kring waren daar 4 deelnemers bij. In de categorie groep 5 en 6 behaalde Isa Meuwissen de 2e plaats met haar gedicht over Tante Truuj. Hannah Vranken uit Susteren behaalde hier de 3e plaats met het door haar zelf gemaakte gedicht Miene druim.

In de categorie groep 7 en 8 was de 2e plaats voor Senna Valk met het gedicht Verkieërdj begrepe. David Jetten, vorig jaar Limburgs Kampioen, haalde de 3e plaats met het gedicht De toiletbäörstel. Geen nieuwe Limburgse kampioen dit jaar uit de Kring Echt, maar het totale resultaat was toch meer dan goed. De kampioenen kwamen dit jaar uit de kringen, Heerlen, Roermond en Venlo.

© Hans Simons
© Hans Simons

Dit artikel is geschreven en op LOES ACTUEEL geplaatst door Veldeke Kring Echt.


Wil je ook een account voor jouw vereniging? Stuur dan een mail naar actueel@loesfm.nl!