Lokale Omroep Echt - Susteren

Kloostergate Koningsbosch: Burgemeester Jos Hessels wordt niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat geen actie ondernemen tegen burgemeester Jos Hessels naar aanleiding van twee aangiftes van smaad, laster en belediging.

Foto: Redactie LOES

De afgelopen weken werd er twee keer aangifte gedaan tegen Jos Hessels. Eerst door Saïd Bouharrou, de aanvankelijke initiatiefnemer van de plannen om het klooster in Koningsbosch om te bouwen tot een hotel. Hij deed tevens aangifte tegen het college van B&W omdat zij volgens hem de geheimhoudingsplicht van een Bibob-onderzoek hebben geschonden.

Vervolgens deed ook projectontwikkelaar Gelasius aangifte tegen Jos Hessels vanwege smaad, laster en belediging. Dat had te maken met een bericht van de burgemeester op sociale media naar aanleiding van een artikel in De Limburger waarin de projectontwikkelaar het college van B&W ervan beschuldigt een actieve rol te hebben gespeeld in het omzeilen van een negatief Bibob-advies. Burgemeester Jos Hessels reageerde daarop furieus op sociale media: ‘De Limburger kiest opnieuw de kant van de criminelen. Het is helaas gewoon een boevenblad.’

Het OM heeft besloten niets met de aangiftes te doen. “Er is geen reële verdenking van een strafbaar feit. Het is een conflict tussen twee partijen en de gemeente en vooralsnog ligt hier geen rol voor het strafrecht”, aldus een woordvoerder van het OM tegen De Limburger.

Voor Hessels komt het besluit van het OM niet als een verrassing. De advocaten van Bouharrou en Gelasius wisten woensdag nog niets van het besluit en ergeren zich eraan dit via de media te moeten vernemen.

Screenshot: Lokale Omroep Echt-Susteren

Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch