Lokale Omroep Echt - Susteren

Kloostergate Koningsbosch: projectontwikkelaar gaat los op Facebook

Projectontwikkelaar Gelasius die het klooster in Koningsbosch wil omvormen tot een exclusief Hilton-hotel, gaat helemaal los op Facebook. Directeur Jan Stor zet meerdere keren per dag belastende berichten voor de gemeente online.

Foto: Redactie LOES

Volgens Stor heeft burgemeester Jos Hessels er bewust alles aan gedaan om de komst van het luxe hotel tegen te houden door Gelasius tegen een ander concern uit te spelen. Gelasius dreigt belastende audio-opnames van de gesprekken met de gemeente openbaar te maken. Op de Facebookpagina van het klooster Koningsbosch zet Stor elke dag vragen en antwoorden online over de zaak.

Net als Saïd Bouharrou, de voormalige directeur van Gelasius, gaat ook Jan Stor aangifte doen tegen het college en de burgemeester vanwege het overtreden van de geheimhoudingsplicht van een Bibob-onderzoek.

Jan Stor: “Ik ben gedwongen om onder strikte geheimhouding kennis te nemen van het Bibob dossier. Het College houdt zich daar niet aan en er lekken stukken uit naar de media die betrekking hebben op de Bibob procedure waartegen ik mij niet kan verweren. Met het bewust vrijgeven van enkele Bibob gerelateerde stukken heeft het College een strafbaar feit gepleegd door de geheimhouding te schenden op grond van artikel 272Sr. Dat is zeer ernstig. Maar het college weigert verantwoording af te leggen over het plegen van het strafbare feit.”

“Het college is kennelijk bereid om strafbare feiten te plegen om zijn gemeenteraad te beïnvloeden. Ook omdat het de burgemeester politiek goed uitkwam om selectief stukken te lekken en zeer vergaande en populistische uitlatingen te doen in de media waartegen betrokkenen zich nauwelijks konden verweren. Beïnvloeding van de publieke opinie is kennelijk alles voor deze burgemeester. De burgemeester heeft een voorbeeldfunctie en is zeer gezaghebbend. Hij zou juist een grote VERBINDER moeten zijn maar het enige dat hij laat zien zijn woede-uitbarstingen en alleen maar negativiteit voor zijn stad waarmee hij zich wil profileren als ‘crimefighter’”, vervolgt Stor.

43 van 47 131220071431

Vraag?

Strikte geheimhouding BIBOB, voldoet de Gemeente daaraan?

Antwoord!

Ik ben gedwongen…

Geplaatst door Klooster Koningsbosch op donderdag 14 december 2017

 

Eind oktober werd bekend dat de gemeente Echt-Susteren een omgevingsvergunning weigert vanwege het vermoeden van crimineel geld. Volgens onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.’


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch