Lokale Omroep Echt - Susteren

Kloostergate Koningsbosch: tweede aangifte tegen burgemeester Jos Hessels

Jan Stor, directeur van projectontwikkelaar Gelasius die het klooster in Koningsbosch wil omvormen tot een Hilton-hotel heeft aangifte gedaan tegen burgemeester Jos Hessels.

Foto: Redactie LOES

Afgelopen vrijdag beschuldigde Stor in De Limburger het college van B&W ervan een actieve rol te hebben gespeeld in het omzeilen van een negatief Bibob-advies. Burgemeester Jos Hessels reageerde daarop furieus op sociale media: ‘De Limburger kiest opnieuw de kant van de criminelen. Het is helaas gewoon een boevenblad.’

Marnix van der Werf, de advocaat van Stor, vindt dat het woord ‘criminelen’ niet anders gelezen kan worden dan dat het betrekking heeft op Stor en stelt dat Hessels zich daarmee schuldig maakt aan smaad, laster en belediging. “Gelasius BV en Jan Stor zijn van onbesproken gedrag. Dat de burgemeester ze in een tweet, reagerend op het krantenartikel waarin hij wordt genoemd, criminelen noemt is smadelijk en lasterlijk. Als je bedrijf door een gezagsdrager als de burgemeester wordt weggezet als crimineel heeft dat weerslag op je reputatie”, aldus de advocaat tegen De Limburger.

Saïd Bouharrou, de aanvankelijke initiatiefnemer van het plan voor het hotel in Koningsbosch, deed eerder deze week al aangifte tegen het complete college van burgemeester en wethouders wegens het schenden van de geheimhoudingsplicht van een bibob-onderzoek. De gemeente is door het Openbaar Ministerie op de hoogte gebracht dat er aangifte is gedaan, maar wil in de krant niet op de zaak ingaan.

Screenshot: Lokale Omroep Echt-Susteren

Eind oktober werd bekend dat de gemeente Echt-Susteren een omgevingsvergunning weigert vanwege het vermoeden van crimineel geld. Volgens onderzoek van Landelijk Bureau Bibob in opdracht van de gemeente ‘bestaat er ernstig gevaar dat het project gefinancierd zal worden met uit strafbare feiten verkregen middelen en dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunning gebruikt zal worden om strafbare feiten te plegen dan wel uit strafbare feiten verkregen voordeel te benutten.’


Lees al het nieuws over de plannen in ons dossier over het klooster van Koningsbosch