Lokale Omroep Echt - Susteren

Koningsdag in Dieteren

Vrijdag 27 april viert Dieteren Koningsdag met diverse activiteiten.

Foto: Redactie LOES

Om 10.30 uur start vanaf de Koppel een feestelijke optocht waarbij de kinderen met hun versierde ‘voertuigen’ vergezeld worden door Fanfare Eendracht en de Schutterij St. Stephanus.

Tijdens deze optocht zal de Schutterij traditiegetrouw hun Koning aan huis afhalen, samen met de Fanfare en alle overige deelnemers aan de optocht. De optocht zal weer eindigen op het schuttersterrein aan de Bosweg, waar de overige festiviteiten van start zullen gaan.

Daar start het programma met een vliegdemonstratie van Roofvogels. Om 12.00 uur laten de mensen en roofvogels van Yuki Onna hun kunsten zien aan het publiek. Hierna zijn de vogels nog te bewonderen en kan iedereen naar hartenlust vragen stellen. Het is zelfs mogelijk om met een vogel op de foto te gaan.

Voor alle kleine en grote kinderen zijn er diverse activiteiten en spellen. Ook zal deze middag het Burgerschieten plaatsvinden, waaraan alle aanwezigen vanaf 16 jaar kunnen deelnemen. Tijdens dit Burgerschieten kunt u kennismaken met het traditionele schieten met de zware buks. Lijkt het u leuk om mee te schieten zorg dan dat u een geldig ID bewijs bij u heeft. Na de grote interesse van voorgaande jaren is er dit jaar ook weer het Jeugd Koningsschieten voor alle kinderen van 9 tot en met 15 jaar. Inschrijven kan op de dag zelf op de feestweide.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: hapjes en drankjes zijn er voor een schappelijke prijs te koop. Voor kinderen is er zoals elk jaar weer een traktatie, namelijk chips of een ijsje, een broodje knak en ranja. Voor de mooiste en origineelst versierde fiets in de optocht is er een prijs.