Lokale Omroep Echt - Susteren

Koningsdag in het centrum van Echt

Voor de 31e keer organiseren de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk de Wienhaof, Stichting Menswel Echt en Stichting Culturele Kring Echt vrijdag 27 april tussen 14.00 en 17.00 uur de traditionele Kindermarkt in het centrum van Echt.

Foto: Katinka Muyres

Deelname aan de activiteiten is gratis, evenals de toegang voor het publiek. Rond 16.45 uur zal burgemeester Jos Hessels de winnaars bekendmaken en de prijzen uitreiken.

De wisselbeker is sinds vorig jaar vernoemd naar mede-organisatielid Jos Meeuws, die in 2016 plotseling is overleden. Jos was de initiator voor het organiseren van de huidige Kindermarkt.

Ook worden dit jaar weer veel attracties opgesteld, waarvan gratis gebruik kan worden gemaakt. Natuurlijk is de Kiebelkuil Slide van de partij evenals de Pyramide, de grootste trekkers van de afgelopen jaren. Uiteraard staan de Choppers op het Ursulinenplein en rijdt een elektrische shuttlebus door het Echter centrum.

Voor de kleinste bezoekers is er een echte zweefmolen en de Mega Monkey Trailer, een wagen vol speelplezier van maar liefst 16 meter lang. Nieuw zijn dit jaar de Swing off Slingerbal en de Palm Beach Klimtoren. Ook dit jaar zal dansschool ’N Dance onder leiding van Nathalie Meevissen tijdens deze middag diverse optreden verzorgen.